Най-новите платна на Живко Иванов в изложба

Най-новите платна на бургаския художник Живко Иванов вече са подредени в сградата на ОДК в Поморие. „Тази поредна изложба „ЖивКопис” събужда нови мисли за мисията на художника и изобразителното изкуство. Най-напред предизвикателството! Първото такова е към сетивата. Не само за колорита, който при Живко Иванов е изключително интересен, наситен и разнообразен за всяко едно живописно табло като „Приказка”, „Студено”, „Топло”, „Завръщане към детството” и др.”, каза философът Георги Райков по време на откриването на експозицията.

Той продължи така:„На второ място – предизвикателство към въображението. Всеки един застанал пред живописните табла на Живко Иванов би могъл да ги допълни със своето въображение, да насели картините със своите представи, желания и мечти. В тази връзка обръщам внимание на „Пространство”, „Далян”, „Пясъчни рисунки” и т.н. Вярвам, че Живко Иванов скоро отново ще ни зарадва в Поморие, защото обича този град и иска да сподели своите творчески инвенции с неговите хора”.

„Радвам се, че жители и гости на града ще имат възможността да се докоснат до изкуството ви. Десетките изложби, на които сте представяли творбите си, винаги са предизвиквали вълнение и възхищение у посетителите”, пише в поздравителен адрес до художника кметът на Община Поморие Иван Алексиев.

По-голямата част от подредените картини в морския град са нови и непоказвани до момента. Изложбата ще може да бъде видяна до 27 май.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA