Поморие с приза „Иновативна СПА дестинация на Европа”

Graphic2Престижно признание за “Иновативна СПА дестинация на Европа” получи община Поморие от Европейската СПА асоциация /ЕСПА/. Отличителната статуетка и сертификат бяха връчени лично на кмета Иван Алексиев от бившия президент на асоциацията и настоящ член на Управителния съвет г-жа Сингрун Ланг по време на 19-ия годишен конгрес на ЕСПА, който се провежда тази година в град Вейле, Дания.

След като Поморие спечели наградата на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм/БСБСПА/ за “Иновативна СПА дестинация на България” получи правото да кандидатства за наградите на ЕСПА. Високите постижения в областта на СПА и балнеотуризма и добрата реклама на туристическия продукт на града с участието в много туристически изложения, превърнаха Поморие в единствената българска община, която притежава приза „Иновативна СПА дестинация на Европа.”

През 2013 г. Поморие имаше честта да бъде домакин на 18-ия годишен конгрес на Европейската СПА асоциация, който събра над 100 делегати, от 16 държави. Най-престижното събитие в областта на туризма се проведе за пръв път в България и привлече вниманието на световни лидери в сферата на СПА туризма към Поморие и неговия уникален туристически продукт.

1 коментар

  1. Спрете Строителството, какви награди получаваме. Не може в морето на централен плаж да се изливат вонящи води и туристите да ходят в пушилката вдигана от големите камиони. Къде го има това нещо госпожи и господа управляващи.