Павлина Стоянова спечели турнира за купа „Хепи“

Над 120 лекоатлети до 16 год. възраст от цялата страна се включиха в първото издание на турнира за купата“Хепи“ в Бургас.

Най-добрите юноши и девойки от водещи български клубове премериха сили в спринтове, бягане на 400 и 800 метра, в щафети, скок височина и скок дължина.

В турнира, която беше организиран от лекоатлетически клуб „Европул Бургас“ бяха разиграни и раздадени общо 14 комплекта медала.

Домакините от „Европул Бургас“ отчитат участието на своите състезатели като много успешно. Младите надежди, подготвени от треньора Петър Райков донесоха в клубната витрина 1 златен, четири сребърни и два бронзови медала.

Павлина Стоянова не само спечели първо място на 400 метра с много висок резултат, но стана и носител на купата „Хепи“ при девойките.

Според изпълнителния директор на клуба Румен Ангелов турнирът е донесъл ново признание на местната съдийска колегия, която е успяла за втори път в рамките на тази година да ръководи изцяло самостоятелно състезание от такъв висок ранг.

В състезанията бяха постигнати много високи лични резултати от представителите на почти всички клубове, което означава, че младите лекоатлети са вече в топ форма преди предстоящото Държавно първенство.