Депутатите от ГЕРБ: БСП-Бургас не изпълниха нито едно от обещанията си

„За една година управление гласоподавателите, които са достатъчно интелигентни, могат да видят разликата и да направят сравнение между управлението на ГЕРБ и БСП. Ниските резултати на БСП не само в Бургаска област, но и в цялата страна, се дължат на това, че те не изпълниха нито едно от предизборните си обещания. Реалностите са такива за област Бургас – през 2007 г. на евроизборите ГЕРБ има 21,57% срещу 17.51% на БСП, през 2009 г. ГЕРБ печели 20,46% от вота, а БСП – 14,53%. За да стигнем до смазващата разлика тази година – 34,44% за ГЕРБ срещу едва 15,74% за БСП”. Това заяви общинският лидер на ГЕРБ-Бургас и народен представител Димитър Бойчев по време на пресконференция в морския град днес. На нея присъстваха депутатите Иван Вълков, Ивелина Василева, Снежина Маджарова, Диана Йорданова и д-р Галина Милева. Те обобщиха резултатите от проведените избори на 25 май, които ГЕРБ печели по категоричен начин в област Бургас.

„Вместо разкриване на нови работни места, безработицата се е увеличи с 40 хиляди след едногодишно управление на БСП. Строителството на АМ „Черно море” с бюджетни средства, приоритет за област Бургас, се оказа също поредното празно обещание. Имахме въпрос в петък към министър Терзиева за доизграждането на пътя Бургас-Слънчев бряг, а отговорът беше 2018 г. Така управляващите започнаха да обещават какво ще строят след мандата. Задръстванията вече в този участък са факт и можем само да се надяваме да няма инциденти с фатален край. Строителството на Северния обход категорично също няма надежда да се случи. Около този приоритетен проект се обединиха всички кметове на областта по време на дебатите за Фонда за растеж. Това е и анализът на резултата, който постигнаха БСП на тези избори. Да не говорим и за отварянето на Зонатата за обществен достъп”, коментира Димитър Бойчев. Той припомни, че сегашните управляващи бяха хората, които твърдяха, че тези избори ще са тест за настоящата коалиция в зависимост от постигнатите резултати. „Те твърдяха, че ако ГЕРБ и Реформаторския блок имат по-висок резултат на тези избори, категорично ще се върви в посока предсрочни избори. Но виждаме как в момента правят какви ли не опити да легитимират това правителство и да не изпълнят обещанията си”, допълни областният лидер.

Иван Вълков анализира резултатите от изборите в община Бургас. „Тези избори не се различават по проведените през 2007 и 2009 г. като брой на гласовоподаватели. ГЕРБ бележи категорична победа в община Бургас. Резултатът ни е 46, 35% , като голяма община никой не е постигал такъв резултат. Тези данни означават, че политиката, която водим, е правилна и показва неадекватността на нашите опоненти. Напредъкът в управлението на община Бургас и това, което се направи от ГЕРБ, устойчивостта му и неговата предсказуемост са факторите, които доведоха до поредния ни успех. Друг фактор е, че нашите кметове и общински съветници непрекъснато са в контакт с гражданите, затова им благодаря за усилията. Ние винаги сме водили позитивна кампания въпреки ударите, които получихме от опонентите си. Те преживяха изключително тежка загуба, гласовете на БСП, АТАКА и ДПС не стигат в Бургас 50% от гласовете на ГЕРБ. Това е червен картон за управляващата коалиция, повече няма да спечелят нищо в града с неадекватната си политика”, заяви общинският председател на ГЕРБ в Бургас.

Според анализите от европейските избори ГЕРБ убедително побеждава БСП във всички черноморски общини, а в традиционно „червените” общини е изравнила резултата. Град Несебър заедно с Равда и Свети Влас също се откроява с победа на ГЕРБ. Д-р Галина Милева посочи, че в Айтос например ГЕРБ е спечелила 19.10%, а БСП 13,8% . Ивелина Василева коментира, че сегашното правителство е изправено пред огромна криза и грандиозна катастрофа заради спрените средства по ОП „Околна среда”, а с неадекватните си действия управляващите заплашват и останалите оперативни програми.

Народните представители благодариха на всички, които са подкрепили ГЕРБ на последните избори и са дали своя глас за европейското развитие на страната.

Димитър Бойчев заяви:„Искам да благодаря на всички, които гласуваха на ГЕРБ и на всички, които изобщо дадоха своя вот, защото само с висока избирателна активност може да се спре купуването на гласове. Такъв беше и акцентът на нашата кампания. Ако направим анализ на изминалата година, БСП водеше една кампания за отблъскване на гласоподавателите. Благодаря и на нашите кметове и общински съветници, защото те показаха нов начин на работа”, предадоха от пресцентъра на ПП ГЕРБ-Бургас.