Предстои третото издание на националния фестивал „Четящият човек“

С концерт на Миленита и Funky Miracle на сцена “Охлюва“ ще бъде открито на 12 юни третото издание на националния фестивал „Четящият човек“. По традиция преди концерта ще бъде обявен тазгодишният носител на едноименната награда. Специален гост на събитието ще бъде актьорът Владо Пенев. Началото на церемонията е в 19.30 часа.

Тази година фестивалът ще продължи четири дни – от 12 до 15 юни. В афиша му са включени забележителни експозиции, атрактивни културни прояви за деца и възрастни, концерти, филми и представления. Организатори са Община Бургас и книжарници „Хеликон“.

Ще гостуват и много известни имена от българската литературна сцена – Иво Сиромахов, Любев Дилов-син, Николай Фенерски, Захари Карабашлиев, Палми Ранчев, Радослав Парушев.

В рамките на фестивала ще бъде представена изложба екслибрис „Марио Варгас Льоса в София” и непоказвани репортажни цветни и чернобели фотографии от гостуването на писателя у нас.

Експозицията, посветена на Льоса, е включена във втория ден от фестивала /13 юни/.

Тогава почитателите на изобразителното изкуство ще имат възможност да разгледат още две изложби в КЦ „Морско казино“ – експозиция на селектираните екслибриси от националния студентски конкурс на тема „Четящият човек” и литографии на Стефан Марков към „Записки по българските въстания” от Захарий Стоянов.