Директорът на ОД на МВР в Бургас е временно отстранен

Шефът на бургаската полиция е отстранен временно, а срещу него е започнала дисциплинарна проверка от Инспектората към МВР. След като проверяващите излязат с конкретни резултати ще бъде обявено и кой ще е новият полицейски началник в Бургас. За бъдещ шеф на областната дирекция се спряга  гл. комисар Георги Костов.

Комисар Георги Костов е работил в най-тежката дирекция на СДВР – „Противодействие на криминалната престъпност” , а от 2011 година директор на ОД на МВР-Благоевград.

Смяната на Милен Димитров е тема на коментари отдавна. В разгара на предизборната кампания за евровота обаче се заговори усилено, че главният комисар ще напусне поста си. Милен Димитров оглави бургаската дирекция през 2009 год.

Отстраненият от поста директор на ОД на МВР в Бургас гл. комисар Милен Димитров заяви, че не е изненадан от случилото се. Пред  Gramofona.com той призна, че е очаквал да бъде махнат. Допълни обаче, че е спокоен за изхода на проверката, която тече срещу него, но не пожела да коментира ситуацията.