Община Поморие организира експедиентски тур„Еко и селски туризъм”

Община Поморие, в партньорство с общините Айтос и Руен, организира експедиентски тур в периода 06 – 08 юни 2014 г. на тема „Еко и селски туризъм”. В тура ще се включат пътнически агенти, автори на пътеводители, туроператори и туристически агенти, съобщиха от пресцентъра на Община Поморие. Експедиентският тур включва посещение на посетителски център „Поморийско езеро”, лесопарк „Славеева река”, етнографски комплекс „Генгер”, местността „Кьоклюка” и редица скални образувания – „Професора”, „Свинската глава” и „Костенурката” в Източна Стара планина.

В рамките на тура на 07 юни 2014 г. от 9.30 ч. ще се проведе пресконференция за възможностите за туризъм в район Поморийски залив и Източна Стара планина. Пресконференцията ще бъде в конферентна зала на етнографски комплекс „Генгер” и е в програмата на фолклорните празници “Славееви нощи” Айтос 2014.

Експедиентският тур е в рамките на проект: „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: №BG161PO001/3.2-02/2011/009.