Студенти правят дебют на голяма сцена в операта „Дон Жуан”

Студенти от Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в столицата ще излязат за първи път на голяма сцена в Бургас. Те ще имат шанс  да се  превъплътят в персонажите от „Дон Жуан” под умелата режисура на директора на Държавна опера – Бургас  Александър Текелиев.

Представлението,  за което студентите  са репетирали в продължение на цели шест месеца,  е дипломната им работа.  Всеки, който желае, може да чуе  младите надежди на оперното изкуство на  18 юни, от 19:00 часа, в залата на Операта.  Заглавието е включено в афиша за месец юни и първите билети за него  вече са продадени.

„В  операта „Дон Жуан” своя дебют ще направят  най-добрите осем  студенти от класа по актьорско майсторство, който водя  в Националната музикална академия”, каза Александър Текелиев.

В ролята на прочутия Дон Жуан ще влезе бургазлията Валери Турманов, а в тази на верния му помощник  Лепорелло ще е  Костадин Мечков. Диригент ще е  Ивайло Кринчев.

През юни почитателите на операта ще могат да се насладят на силни заглавия, сред които „Мадам Бътерфлай”, която ще се играе на 6 юни (петък),  от 19:30 часа. Два дни по-късно публиката ще се пренесе в света на приказките благодарение на  „Пепеляшка”. Балетът по музика на Сергей Прокофиев пожъна голям успех още миналия месец и изпълни залата на Операта с деца. Поради тази причина „Пепеляшка”  отново ще се играе в ден и час, удобен за родителите. Първата дата, на която ще можем да гледаме балета,  е 8 юни, от 14. 00 часа, а втората – 9 юни, от 19:00 часа. Най-известните приказни персонажи ще бъдат изиграни от изящните солисти на Софийската  опера  –  Веса Тонова и Емил Йорданов. Хореографията и режисурата са дело на проф. Хикмет Мехмедов.

Програмата на Операта продължава с „Риголето” от Джузепе Верди. Представлението  ще се играе на 11 юни, от 19:00 часа. 13-ти юни е отреден за невероятния мюзикъл „Службогонци”, който  е от 20:30 часа. Афишът завършва с повече от силно заглавие – „Царицата на Чардаша”. Оперетата на известния унгарски композитор Имре Калман обещава да  разпали огнени страсти на сцената на Държавна опера – Бургас.

Цялата програма на Държавна опера – Бургас за месец юни можете да видите на следния линк: https://operabourgas.com/program/