Как да се предотврати отпадането на деца от образователната система ще дискутират експерти

На 9 юни /понеделник/, Държавната агенция за закрила на детето организира в град Бургас междуведомствена среща на тема „Как да предотвратим отпадането на деца от образователната система?”.

В дискусията, която стартира в 10.00 часа в зала на ет. 2 на РИО, ще участват представители на отдел „Бургас” на Главна дирекция „Контрол по правата на детето” на ДАЗД, РИО, на общинските администрации от област Бургас, на Регионална дирекция за социално подпомагане и дирекциите „Социално подпомагане” в областта, директори на училища, неправителствени организации.

Целта на срещата е да се обсъди броят на отпадналите от образователната система деца, предприетите действия и мерки, добрите практики, както и да се подобри сътрудничеството между институциите от област Бургас, ангажирани в работата по проблема.

В резултат на дискусията ще бъдат подготвени предложения за регионални и национални програми за превенция на отпадането на деца от образователната система.

Форумът е част от Националната кампания „2014 – година на правата на детето”, с която ДАЗД отбелязва 25-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.