Шведски експерти се запознаха с модела на социалните услуги в Карнобат

Шведски експерти  посетиха Карнобат, за да се запознаят на място с местните добри практики в сферата на социалните улуги. Гостите и техните български партньори от фондация „ЛЕВА” се занимават основно с реализирането на проекти свързани с интеграцията на ромската общност и подпомагане на деца и младежи с интелектуални затруднения.

Специалистите от Кралство Швеция посетиха  местни центрове за социални услуги и на място проучиха как е приложен процесът на деинституционализация, който превърна община Карнобат в модел и пример за подражание на българските общини.

От фондация „ЛЕВА” изразиха готовност да сътрудничат с община Карнобат в социалната сфера и да приложат своите знания при работата с различни целеви групи в общността.

Потенциалните шведски партньори предложиха в разговорите си с кмета на община Карнобат Георги Димитров  да разширят дейността на фондацията в България, в посока на работа с деца и младежи с интелектуални затруднения.

От 2008 г. насам Фондация “ЛЕВА” осъществява общественополезна дейност на територията на община Сунгурларе на стойност до 50 000 лева на година

Работата на организацията се изразява с дарения за образование и здравеопазване на социално слаби граждани, финансиране на правна помощ за лица с малцинствен произход и др.