Стрелят по улични лампи в Поморие

lampiНа редовната седмична оперативка кметът Иван Алексиев уведоми за подаден сигнал, че едно от осветителните тела по улица „Европа” не работи. Незабавна проверка на отговорното дружество „Електра” ООД установи, че уличната лампа е „простреляна”. Вандалският акт вероятно е извършен с въздушна пушка или бойна прашка, съобщиха от пресцентъра на общината.

Осветлението по улица „Европа”, водеща до реновирания Музей на солта, е монтирано едва през изминалата седмица със средства от бюджета на Община Поморие. Същите средства ще се използват и за ремонтните дейности след вандалската проява.

Служителите от „Електра” обясниха, че случаите на „простреляни” лампи са ежедневие и то не само за Поморие, а за всички населени места от общината. По думите им лампите се целят докато не изгаснат, а за по-ниските осветителни тела се използват ритници. В района на автогарата в Поморие има лампи, които имат над 20 дупки от съчми.

„С основанието, че плащат данъци гражданите възлагат контрола по опазване на общинското имущество на нас, но къде е самоконтролът? Средствата за възстановяване на щетите ще бъдат отново от техните данъци. Гражданското самосъзнание не се гради само върху погасяване на финансовите задълженията към общината, а и върху уважение към изграденото с тях.”, така кметът Алексиев коментира безотговорната постъпка.

1 коментар

  1. порицай полицай

    А полицейските патрули къде са в Поморие.Като директори се возят само на коли.Във Великобритания дали не са по-тъпи полицаите та патрулират пеш.Само нашите тарикати на автомобили.Че и лична работа се върши с тях.Алексиев да не се оправдава със самосъзнанието ами да организира хайка и глоби и то големи и да видим после как ще стрелят по лампите.Общинското звено и то за къв чеп е.И те директори с коли джиткат насам натам(.