Музикалното училище с участие в дните на руското детско кино

С два майсторски класа ще участва Националното училище за музикално и сцевично изкуство „проф. Панчо Владигеров” в дните на руското детско кино в България – “Детски Киномай на слънчевия бряг”, които започват в Бургас. Инициативата е дело на Благотворителната фондация за подпомагане на деца „Детски Киномай” с подкрепата на Руския културно-информационен център и Областна администрация.

Във форума, освен съвременни руски филми за деца и юноши, са включени и майсторски класове по актьорско майсторство и история на руската песен. Домакин на тези две прояви ще бъде Музикалното училище.

Майсторският клас по история на руската песен ще се състои на 11 юни от 15 часа, а този по актьорско майсторство ще се проведе на 12 юни от 10.30 часа, в новата концертна зала на учебното заведение.

Тези класове ще бъдат водени от заслужилата артистка на Русия Валентина Светлова и Алена Биккулова, която освен актриса, е и певица и композитор. И двете са изключително популярни и обичани в руската страна. Освен, че играят на театрална сцена, те снимат в киното, изявяват се и на музикална сцена, участват в благотворителни инициативи. И двете са носителки на множество награди.

В този проект ще видим и Дмитрий Риберо, Александър Колцов и Алексей Левшин-писател, сценарист, актьор,поет и бард.

В Майсторските класове участие ще вземат децата от специалности поп и джаз пеене и актьорско майсторство, а входът е свободен за почитателите на изкуството.