Експерти в туристическия сектор ще посетят културните забележителности на Поморие

Община Поморие  организира експедиентски  културно – познавателен тур, съвместно с общините Айтос и Руен по проект „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна стара планина”.

В периода 13 – 15 юни 2014 г. пътнически агенти, автори на пътеводители, туроператори и туристически агенти ще се запознаят с културните забележителности на региона.

Те ще посетят манастира „Св. Георги Победоносец”, архитектурен резерват „Стари Поморийски къщи”, църквата „Преображение Господне”, историческия музей в гр. Поморие, тракийската култувата сграда „Хероон”, античната куполна гробница в местността „Палеокастро”, Музея на солта, останките от античната крепост „Аетос”, къщата – музей „Петър Станев” етнографски комплекс „Генгер”, манастир „Св.Св. Йоаким и Анна”, етнографската сбирка в с.Люляково, община Руен.

На 14.06.2014 г. /събота/, от 09:30 часа, в зала № 2 на Община Поморие ще се проведе пресконференция на тема: „Развитие на еко и селски туризъм в район Поморийски залив и Източна стара планина, в която ще участват кметът на Община Поморие Иван Алексиев, кметът на Община Айтос Васил Едрев, кметът на Община Руен Исмаил Осман и ръководителят на проекта Соня Енилова.

Експедиентският тур е в рамките на проект „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.,