Страстно танго, екзотична храна и вино ще потопят Бургас в духа на Аржентина

За трета поредна година в гр. Бургас ще се проведе “Седмицата на Аржентинската култура”. Това ще стане в дните от 23 до 29 юни. Идеята още от създаването е всеки път да се канят различни аржентински двойки – преподаватели на танго. Поради големия интерес и отличното представяне, в традиционния бал отново ще участват Каролина дел Риверо и Донато Хуарес, които обещават да направят още по-впечатляваща демонстрация.

 

Акцент в тазгодишната програмата на фестивала е концертът на група “Секстето Милонгеро” . След издаването на дебютния си албум Pa’ que bailen, те получават и международно признание. Участници са в програмите на всички големи международни танго фестивали в Америка, Европа и Азия. В “Секстето милонгеро” свирят: Марисол Канеса и Густаво Гарай – цигулка, Маурисио Хост – бандонеон, Хуан Риверо – пиано, Кристиян Сепулведа – бас и Хавиер Ди Сириако – вокали. Заедно с тях на сцената ще излезе и българската формация “Дел падре” . Тяхната музика представлява комбинация от фламенко и български фолклорни елементи. Дебютният им албум се казва “Руби”. Една от най-известните песни в репертоара им е фламенко версията на “Облаче ле бяло”.

Концертът ще се проведе в Летния Театър  на 18 юни от 21.00 часа.

“Седмицата на Аржентинската култура” ще бъде тържествено открита на 23 юни от 19:00 в КЦ “Морско Казино”, като през целия период на фестивала ще се опита да предаде на публиката духа и магията на Аржентина и тангото.

Инициативата се реализира в партньорство с Община Бургас и Аржентинското Посолство у нас.