Обръщение на НАБЧ

Проект за национален парк_ гр. Поморие_бул.Яворов и пещеходна алея

Уважаеми дами и господа,

Граждани на Черноморието, скъпи Поморийци,

Във връзка с обявеното от МОСВ на 17.06.2014 г. от 13.00 ч. в зала № 2 на Областна администрация, Бургас (ул.„Цар Петър“ № 1), „обществено обсъждане“ на проекта за Национален Парк „Българско Черноморие“, Ви информиране за следното:

  1. Противозаконно е подменено Решение от юли 2013 на Народното събрание за създаване на „Парк Черноморие“ включващ единствено и само държавни земи. Администрацията на МОСВ своеволно е подменила решението на НС, като е включила също частни, общински земи и урбанизирани територии. От приложеното снимково доказателство ясно се вижда, че е нашият крайбрежен булевард „П.К.Яворов“ е включен в проекта за Национален Парк. По този начин булевардът и крайбрежна алея ще се управляват и зависят от волята и настроенията на  Дирекцията на Парка (разбирай зелените олигарси: Тома Белев и приятели). Занапред нито гражданите или кмета на Поморие и дори общинският съвет няма да имат право да стопанисват тази любима на Поморийци и хиляди гости част на града.

 

  1. Поради факта, че липсваше задължителния по закон широк и всеобхватен обществен дебат, ние категорично се противопоставяме на псевдообщественото обсъждане. То единствено цели чрез администативни хватки да легитимира процедурата, за да се откъсне част от нашия град.

 

Истинската цел за създаването на Национален Парк „Българско Черноморие“, не е опазване на природното богатство, а покрай държавните земи и гори да се национализират частни и общински земи. Нормалната Европейска практика изисква при включване на частни и общински имоти, потърпевшите собственици да бъдат обезщетени по пазарни цени. Държавата няма пари за отчуждителни процедури за земи по трасето на пътя Летище Бургас – Слънчев Бряг, който е основен приоритет за региона, а ще трябва да плати от джоба на данъкоплатеца само за частни земи, близо един милиарда лева, за тази „зелена авантюра“! Може би от бюджета за пенсии или здравеопазване ще бъдат заделени парите?

 

Ето защо, Ви призоваваме да присъствате лично и изразите своя протест и несъгласие, за да не позволим легитимирането на тази незаконосъобразна процедура.

 

 

С уважение,

УС – Национална Асоциация „Българско Черноморие“

 

2 Отзиви

  1. Който е правил скрийншота да спре да ползва компютър!

  2. Тома Белев или който и да е, е държавен служител от Вашите думи. Замислете се към кого хулите обвинения, а в същото време не обелвате и дума за оставка на правителството!!