Вместо оставка на кабинета – футболна топка за Ч.Р.Д. на Борисов

Вместо оставка на кабинета, както твърдяха слуховете, управляващите ще подарят на Бойко Борисов футболна топка за рождения му ден.

Председателят на парламента Михаил Миков е подготвил от името на Народното събрание специален подарък за лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес навършва 55 години. Борисов обаче от дни е във Вашингтон, така че специалният подарък първи видяха парламентарните репортери. Пред тях Михаил Миков написа върху топката „ЧРД”. След което обясни на журналистите, че топката е специална, „това е топката за Рождения ден на Борисов, това е топката „Бразука”, която е за финала на Световното първенство”.

Парламентарният шеф уточни, че подаръкът не е лично от него, а протоколен, затова топката ще бъде предадена на Борисов чрез протокола на Народното събрание.

Попитан дали с този подарък БСП символично прехвърля топката към ГЕРБ, Михаил Миков отговори в стила на Мечо Пух: „Всичко означава, много неща”. По думите на Миков, който е и член на ръководството на БСП, всеки може да тълкува подаръка за Борисов както си иска, включително да разглежда топката като въздух под налягане, защото тя това и представлява”.

Не бе забравена и прословутата кафеварка, превърнала се напоследък в знаков символ на някои сблъсъци между Миков и Борисов, за които може да се каже, че повечето пара отиваше в свирката… въпреки, че кафеварките нямат свирки, както някои от съдовете за варене на мляко.

Кафеварката е вече банална, отговори Миков на въпрос защо не е решил да зарадва Борисов за ЧРД с нов уред за приготвяне на кафе.

Борисов посрещна рождения си ден в САЩ. Лидерът на ГЕРБ се връща в София през уикенда.

Във Фейсбук има страница “ЧРД Бойко Борисов”.

Една година след създаването си тази страница отново ще се опита да зарадва Бойко Борисов като почитателите заедно изберат числата за един тото фиш, който ще бъде пуснат за тиражите тази седмица. Ако улучим – печалбата отива в държавната хазна, посочват администраторите на страницата. /КРОСС/