Делегация от област Бургас посети Истанбул и Измит

Делегация от област Бургас представи бизнес възможностите в района на два последователни форума в гр. Истанбул и гр. Измит, Турция в периода 9-11 юни 2014 година. Събитието се организира от Службата по търговско икономически въпроси при Генерално консулство на Република България в Истанбул.

Съставът на делегацията, ръководена от заместник-областния управител на област Бургас Юсеин Мехмед, включваше представители на местното управление, НК „Железопътна инфраструктура“-София, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“- София, Търговско- промишлената палата- Бургас, Търговското индустриална камара- Бургас и местни фирми.

delegatsiya

При представянето на областта бе поставен акцент върху инфраструктурните проекти, възможности за инвестиции в сектор земеделие, индустриални зони, модернизация на гранично-контролен пропускателен пункт Малко Търново – Дерекьой,  реализиране на железопътна връзка между Област Бургас и Област Къркларели, отваряне на ГКПП Резово – Инеада.  В рамките на форума презентации изнесоха заместник кметът на община Бургас Красимир Стойчев, кметовете на общините Малко Търново и Царево. Пристанище Бургас и възможностите, които предоставя, бяха презентирани от заместник генералния директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Александър Александров.

Индивидуални срещи с представителите на област Бургас проведоха над 20 турски фирми проявяващи интерес към инвестиции в България.

Програмата на посещението продължи със среща с кмета на Истанбул Кадир Топбаш, който запозна гостите от България с големите инфраструктурни проекти реализирани в Истанбул.

В рамките на посещението българската делегация се срещна с представители на Съвета за външноикономически отношение на Истанбул (DEIK), зам.областните управители на Истанбул и Коджаели /Измит/.

sreshta obshtina Istanbul1

sreshta obshtina Istanbul2