Парадокс: Крайбрежният булевард на Поморие включен в национален парк „Българско черноморие”

proekt-nacionalen-parkКметът на Поморие Иван Алексиев се обяви категорично срещу идеята за обособяването на национален парк „Българско Черноморие”.

Общественото обсъждане на проекта ще се проведе утре в Бургас. Алексиев окачестви идеята за новия парк като несериозна. Според документацията, крайбрежният булевард на морския град също попада в границите на бъдещия парк, пише Gramofona.com.

Засегнати са и частни имоти, въпреки уверението на екипа, работил по проекта, че в границите му ще влязат само държавни и общински терени. „По тази логика, ако това стане факт ние ще сме първата община, която ще поиска общински парк „Поморийско Черноморие” и ще имаме претенции към държавни парцели по същата процедура”, коментира Алексиев.

Той е категоричен, че не може една група хора, които се наричат еколози да диктува дневния ред на държавата по темата Околна среда. „Всеки национален парк има ръководство. Всички те са в едно общо сдружение.

Вижте, кой е ръководител на това сдружение и ще ви стане ясно защо се прави”, допълни Алексиев и допълни: „Съответният господин искаше по същия начин да ни отнеме Поморийското езеро. Малко му беше Поморийското езеро, та иска цялото Черноморие. Това няма да стане”, допълни още кметът Иван Алексиев.