Вие сте тук: Начало » Актуално » Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България вече се нормализира след силните бури

    Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България вече се нормализира след силните бури

    Аварийните екипи на EVN България успяха да възстановят почти изцяло електрозахранването за клиенти по места, в районите на които през изминалото денонощие имаше смущения с електрозахранването. Към 12:00 ч. с нарушено електроснабдяване остават отделни малки селища, разположени предимно в районасеверно от Бургас– в близост до Обзор, сред които и с. Приселци, както и в района на Елхово. Техници на EVN България продължават работа по възстановяването на схемата и за тези населени места, както и в случаи на отделни локални прекъсвания. Причина за авариите бяха силни гръмотевични бури и и обилни валежи от дъжд на много места, предимно села по черноморското крайбрежие. Където е необходимо, дружеството използва и дизелов генератор с цел по-бързо възстановяване на електрозахранването.

     

    Всички 76 аварийни екипа на дружеството и сътрудниците в диспечерските центрове са в готовност да реагират своевременно за възстановяване на електрозахранването. Всички екипи са оборудвани с необходимата техника, механизация и инструменти.

    Горе