Queen тръгва на турне с вокалист Адам Ламбърт

Queen

Легендарната група Queen започва лятно турне с Адам Ламбърт като вокалист на групата. Първият от 19-те концерта е насрочен за днес в Чикаго. Турнето ще завърши на 20 юли във Вашингтон.

Ламбърт за пръв път пя с легендарните рокаджии през 2009 г., когато беше участник в шоуто “Американски идол”, в което завърши на второ място. Оттогава той нееднократно се е изявявал с групата, в товачисло на миналогодишния музикален фестивал iHeartRadio в Лас Вегас.

Queen ще издаде през септември албума “Queen: Live at the Rainbow ’74”, който ще съдържа смятани за изгубени записи, правени през 1974 година от три концерта в лондонския театър “Рейнбоу”. До края на годината ще бъдат пуснати в сборен албум “Queen Forever” неиздадени музикални записи на покойния фронтмен на бандата Фреди Меркюри.

В последните дни, преди да почине от пневмония и усложнения, причинени от СПИН, той е разговарял с мениджъра си Джим Бийч и му е казал следното: ”Скъпи, прави всичко, което искаш с музиката ми, но никога не прави така, че да изглеждам скучен”. В месеците преди смъртта си Фреди усилено записва нови песни, за да даде материал, който колегите му Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън да обработят и да издават песни и след като той си отиде, пише КРОСС.