Четирима варненци се издирват след пороя, съобщава се за загинали

ndvodnenie

Достъпът до кв. “Аспарухово” е невъзможен, съобщи Moreto.net. В момента стотици автомобили се опитват да влязат в квартала, но са блокирани от кална река. Заради пороя се е свлякла кална маса от Джанавара.

Четирима души в момента се издирват от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Всички усилия и средства на екипите на “Пожарна и аварийна безопасност” са съсредоточени към Аспарухово, тъй като там ситуацията е най-тежка.

Голяма приливна вълна е заляла ниската част на квартала, наводнени са стотици имоти.

Вълната буквално е отнесла няколко автомобила в канала Езеро-Море.

От полицията призовават хората в “Аспарухово” при възможност да се качат по високи етажи или на възможно най-високите точки, защото не е сигурно, че няма да има втора приливна вълна.

Получихме сигнал за паднала подпорна стена и затиснала автомобил.

Мъж, жена и дете са станали жертва на бедствието в кв. Аспарухово. Телата са намерени в кв. Аспарухово, съобщи за Moreto.net говорителката на ОД на МВР-Варна Ивана Милева. Причините и обствоятелствата не са ясни. Инцидентът е станал на метри от полицейското управление в квартала, който пострада най-тежко от днешните порои.

Не е ясно дали тримата са някои от обявените по-рано четирима издирвани в кв. Аспарухово.

Цялостното положение във Варна също е доста сериозно. Наводнени са почти всички части от града. Тепърва ще станат ясни последствията от днешното природно бедствие.

Областният управител Иван Великов е свикал кризисния щаб.