Вие сте тук: Начало » Актуално » Отмениха тържественото откриване на „Любовта е лудост”, заради трагедията в „Аспарухово”

    Отмениха тържественото откриване на „Любовта е лудост”, заради трагедията в „Аспарухово”

    Заради трагичните събития в „Аспарухово” организаторите на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост” отмениха тържественото откриване на събитието на 21 юни. Нямаше духов оркестър, нямаше я и традиционната червена пътека, по която дефилираха гостите в предходни издания на феста. Вместо това откриването започна с една минута мълчание в памет на жертвите от „Аспарухово”. Все пак гостите преминаха през шпалир от моряци пред входа на ФКЦ.„Фестивалът преминава под сянката на трагичните събития от последните дни”, обяви директорът на „Любовта е лудост” проф. Александър Грозев, цитиран от chernomore.bg

    Иначе фестивалът се завъртя със световната премиера на новата българо-израелска продукция „Българска рапсодия” на режисьора Иван Ничев. В дните до 28 юни ще видим 88 ленти, от които близо 50 са премиерни. Те са дело на кинематографиите на 23 държави. Конкурсната програма включва 12 филма – от Румъния, Франция, Белгия, Великобритания, Испания, Турция, Азербайджан, Португалия, Русия, Украйна, Германия и Полша. Лентите ще бъдат оценявани от 5-членно жури, председателствано от грузинската режисьорка Нана Джорджадзе.

    Горе