Олимпийският огън идва в Бургас по вода

Тази година олимпийският огън ще пристигне в Бургас по вода от остров “Света Анастасия”. Поводът е честването на Международния олимпийски ден – 23-ти юни.

Символичното пренасяне на олимпийския огън ще започне на 24-ти юни /вторник/ от 12.30 часа, когато първият факлоносец ще акостира с кораба “Диана” на Моста с огъня в ръка. Факелът ще продължи своето шествие по предварително избрания маршрут – остров “Света Анастасия”, Моста, Културен център “Морско казино”, през централния булевард “Богориди” и ще завърши пред сградата на Община Бургас.

По вода огънят ще бъде съпроводен от ветроходци от Яхтклуб “Черноморец Бургас”, а по суша от спортисти, спортни деятели, представители на спортни клубове и училища, както и със специалното участие на представители от спортен клуб “Параспорт”.

По същото време на площад “Атанас Сиреков” /пред Общината/ бургазлии и гости на града ще станат свидетели на атрактивни демонстрации на различни видове летни олимпийски спортове – художествена гимнастика, бадминтон, футбол и ръгби, които носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.

Събитието се организира от Община Бургас, съвместно с Българския олимпийски комитет и спортен клуб “Параспорт”.