Катастрофа на АМ Тракия погубва трима, между тях и водач на тежкотоварен автомобил от Поморие

На 24.06.т.г. около 13.05 ч. на автомагистрала „Тракия”, на км. 330 + 50 в посока от Бургас към София в аварийната лента възниква ПТП между л.а. „Ауди 80”, с бургаска регистрация, управляван от 47 год. Ш.Х. от с. Деветак, общ. Карнобат и т.а. „МАН, с полуремарке, управляван от 46 год. М.Д. от Поморие /спрял в аварийната лента, при което водачът е бил зад ТИР-а/.

От ПТП на място загинали водачът на лекия автомобил, водачът на т.а. „МАН и спътницата на Ш.Х. – З.А., 30 годишна от с. Поляците, общ. Дългопол, обл. Варна, пътуваща на задната седалка в л.а. „Ауди”. От инцидента оцеляло единствено три годишното момченце на З.А. – М.А., пътуващо също на задната седалка в л.а. „Ауди”, което с травми по гърдите и корема и с фрактура на главата, но без опасност за живота, е откарано в МБАЛ – Бургас и настанено за лечение в отделение „Реанимация”.

Причини за ПТП: вероятно отвлечено внимание или заспиване на водача на л.а. „Ауди 80”, който навлиза в аварийната лента и се блъска в задната част на спрелия там товарен автомобил. Работата по случая продължава от служители на Районно управление „Полиция” – Карнобат.