Връчват трудови договори на пазачи в Поморие

Поморийският филиал на Дирекция”Бюро по труда” официално ще връчи трудовите договори на одобрените кандидати от населените места в община Поморие за заемане на длъжността пазач и сътрудник по опазване на обществения ред на 26 юни,  от 10:00 часа на ул. „Солна“ 15 в Поморие. Работните места са част от националната програма „Сигурност“, а на събитието са поканени официални гости от Областна управа, пише в. “Черноморски фар”

Община Поморие е на второ място по равнище на безработицата- след община Несебър и преди община Бургас. В града на лозарството и винарството равнището на безрабтица е 37% за месец май спрямо предходния април. „За месец май входящият поток в областта може да се каже, че е слаб – 756 безработни, т.е. със 120 лица по-малко от предния месец. Около 1 500 човека са постъпили на работа, основно със сезонна заетост в туристическия сектор“, сподели пред в.”Черноморски фар” началникът на отдел „Посреднически услуги“ Павлина Тодорова, която в момента замества директора на Бюрото по труда.

В Бургаско по-голямата част от безработните са със средно или основно образование, а висшистите са около 22% от общия брой.