Пожар горя в хотел, жертви към момента няма

Пожар е възникнал в хотелска стая, разположена на четвъртия етаж в хотел „Планета” в Слънчев бряг, около 16,20 ч. днес.  Своевременно към мястото на инцидента се отправили два противопожарни автомобила с осем огнеборци от РСПАБ – Несебър, както и по един противопожарен екип от РСПАБ – Бургас и РСПАБ – Поморие. Със съдействието на управата на хотела, са евакуирани част от туристите, а огънят в стаята е потушен. Няма постъпили данни за пострадали хора.

Към момента дейностите по обход на хотелските стаи и проверка за безопасността на туристите, настанени в х-л „Планета” в Слънчев бряг от страна на служители от Районни служби „Пожарна безопасност и защита на населението” от Несебър, Бургас и Поморие продължават. Установено е, че хотелската стая на четвъртия етаж, в която възникна пожарът,  е собственост на американски гражданин, която  е предоставил за ползване на свои познати.

Все още продължава огледът на местопроизшествието от страна на пожаро-технически експерти, които да уточнят причините за възникналото запалване, както и стойността на нанесените щети.