Две катастрофи непосредствено една след друга

За две пътно-транспортни произшествия, с един леко ранен, съобщават от ОД на МВР- Бургас. На 30.06.т.г. около 13.33 ч. по пътя Созопол – Бургас, малко след пътен възел парк „Росенец” в платното в посока Бургас възниква пътен инцидент между : л.а. „Ауди”, със офийска регистрация и л.а. „Мазда”, с бургаска регистрация, при който настъпваат само материални щети. По първоначални данни л.а. „Ауди” застига и блъска странично намиращия се в лявата пътна лента и предприел маневра „изпреварване” л.а. „Мазда”.

Дванадесет минути по-късно по същия път, но на 50 м. преди парк „Росенец” в платното в посока Бургас възниква пътен инцидент между три леки автомобила – л.а. „Форд”, със софийска регистрация, л.а. „Лексус”, с бургаска регистрация и л.а. „Форд”, с бургаска регистрация.

Причини за ПТП : водачът на лекия автомобил „Форд”, с бургаска регистрация застига и блъска спрелите пред него в колона по повод първото ПТП леки автомобили „Форд” и „Лексус”. От ПТП пострадал водачът на бургаския „Форд”, който със съмнения за фрактура на крака, без опасност за живота е отведен и прегледан в МБАЛ – Бургас, като все още не е ясно дали ще го оставят за лечение в болницата.

Във връзка с двете ПТП от 13.45 ч. е затворен пътя Созопол – Бургас, като движението се осъществяваше до 15.10 мин. по обходен маршрут – с. Атия, с. Росен, Бургас. Към момента пътното движение се извършва с нормален ритъм.