Павлина Стоянова оглави лекоатлетическа ранглиста на България

Състезателката на лекоталетическия клуб „Европул Бургас” Павлина Стоянова оглави националната ранглиста за девойки до 19 год. възраст в дисциплината 800 м. бягане. Постижението и е изключително с оглед на това, че Павлина в момента е на 14 години.

От началото на сезона талантливата лекоатлетка се движи във възходяща линия и е спечелила общо 14 медала. Павлина е вече шампионка на България на 800 м и на 400 м., а при девойките младша и старша възраст има само победи.

Статистиката показва, че възпитаничката на треньора Петър Райков има медал от всеки свой старт при жените.

Със своите резултати Павлина Стоянова вече е извоювала правото си да представлява България в няколко силни международни турнира и първенства.

На последния турнир „Павел Павлов” тя постигна резултат от 2.14 мин. 800 м и официално оглави ранглистата. В момента тя е най-бързата българска лекоатлетка до 19 години.

Според изпълнителния директор на „Европул Бургас” Румен Ангелов Павлина Стоянова си поставя за цел да слезе под 2.13 мин, за да спечели квота за участие в световно първенство.

Специалистите в България вече очакват от младата надежда да подобри републиканския рекорд, който не е преодоляван от десетина години.

В краката на Павлина се намира резултат от 2.10 мин. и за нея това е напълно постижим резултат – коментира Румен Ангелов.

В настоящия етап общо 7 лекоатлети от Европул Бургас оглавяват ранглисти в различни дисциплини.