Oчаква се силен вятър. Внимавайте!

Отново се очаква силен вятър, Затова от Община Бургас призовават жителите да бъдат изключително внимателни. Ще бъде ясно и слънчево, с временни увеличения на облачността. Преди полунощ и утре следобед на отделни места ще превали и прегърми. Вятърът още през нощта ще се ориентира от северозапад и утре ще се усили до умерен, по поречието на Дунав и Черноморието временно до силен. Минимални температури – между 15 и 20 градуса, максималните в повечето райони ще достигнат 28-33 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала, в открито море 2-3. Температура на морската вода – 22-24 градуса.

Прогвоза за периода петък – неделя:

В петък ще има променлива облачност, на много места ще паднат краткотрайни валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще бъде слаб, по Черноморието до умерен. Температурите ще се понижат и минималните ще са между 13 и 18 градуса, максималните – между 21 и 26, по Черноморието с 2-3 градуса по-ниски.

През почивните дни облачността постепенно ще намалее до ясно и слънчево време. Ще продължи да духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури слабо ще се повишат.