Подкрепена е гражданската инициатива за свободен достъп до пристанище Бургас

На 03.07. 2014 г. Областният управител на област Бургас Павел Маринов прие в сградата на областна администрация в Бургас по тяхно искане представители на Инициативен комитет с председател Даниела Бонева. В присъствието на заместник областните управители Евгени Врабчев, Юсеин Мехмед, главния секретар на областна администрация Севим Неджатиева и представители на медиите от името на обществеността членовете на Инициативния комитет връчиха на Павел Маринов подписка с имената на 13 580 граждани, които през последните месеци са се подписали под искане Пристанище Бургас да бъде отворено за свободен достъп за граждани.

Павел Маринов благодари на членовете на Инициативния комитет за проявената от тях гражданска активност като изрази своята пълна подкрепа на инициативата за осигуряване на свободен достъп на гражданите до Пристанище Бургас. Той заяви, че изпълнението на тази навременна обществена инициатива е възможно само с подкрепата на всички заинтересовани страни, без оглед на институционални различия и политическа принадлежност при продължаващ обществен натиск от страна на гражданите.

От своя страна Областният управител на Бургас се ангажира да предаде подписката със съответните подкрепящи, придружаващи писма на областна администрация в Бургас до Народното събрание, Министерски съвет и Министерството на транспорта с настояване за регламентиране на бъдещия разрешен свободен достъп на гражданите до Пристанище Бургас.

Членовете на Инициативния комитет изразиха своята благодарност пред Областния управител за оказаните от него разбиране и подкрепа за тяхната гражданска инициатива и декларираха готовност да продължат събирането на подписи до окончателно разрешаване на проблема.