Светила в леката атлетика ще бягат в Бургас

88 лекоатлета от 21 клуба ще вземат участие във II – то издание на Международния лекоатлетически турнир за мъже и жени “Купа Бургас” 2014. Състезанието ще се проведе на 5-ти юли /събота/ от 15.00 часа в Спортен комплекс “Славейков” и е част от официалния спортен календар на Община Бургас.

Доказателство за нивото на тазгодишното състезание е не само потвърденото участие на 88 атлети от топ ниво, но и очакванията на него да бъдат покрити нормативи за балканско, европейско и световно първенство.

Тази година надпреварата за “Купа Бургас” 2014 ще премине под изключително голяма конкуренция. Турнирът ще събере едни от най-добрите в тази дисциплина – 15 български национала и 7 участника от Олимпийски игри. За състезанието в Бургас пристигат:

– Георги Иванов – 4 място на Световното първенство, национален рекордьор, атлет на България № 1 за 2013 г., световен шампион за младежи, победител в международни турнири;

– Венелина Венева-Матеева – световна рекордьорка за девойки, медалистка от Европейски първенства, Радослава Мавродиева – участник от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, СП Москва` 2013 г.;

– Габриела Петрова – европейска шампионка за девойки до 23 години Тампере` 2012 г.;

– Румен Димитров – национален шампион, победител в турнира за Купа Европа;

– Тихомир Иванов – участник в европейски първенства;

– Адрияна Бънова – участник на Олимпийските игри в Лондон` 2012 г.;

– Мирела Демирева – медалистка от световни първенства, участвала на СП Москва` 2013 г.;

– Георги Цонов – бронзов медалист на европейски първенства, медалист от младежки олимпийски игри;

– Магдалена Христова – медалист от европейски първенства и участничка на Олимпийските игри.

Заедно с родните лекоатлети ще се състезава и Емел Дерели. Представителката на Република Турция е световна шампионка за девойки в младша възраст и европейска шампионка за девойки старша възраст.

Инициативата се организира от Община Бургас, спортен клуб “Европул” и Българска федерация по лека атлетика.