Стивън Сегал обучава деца от Поморие, Бургас и Несебър на айкидо

Амфитеатърът „Арена“ в Диневи Ризорт – Свети Влас се превърна в действителна арена, на която световно-известният актьор и спортист Стивън Сегал вчера даде уроци на членове на клубовете по айкидо в Бургас, Поморие и Несебър. Актьорът, който притежава най-високия дан по бойното изкуство, направи десетки демонстрации. За час, той и членовете на трите клуба, сред които преобладаваха деца, отработиха специфични умения на айкидо.

Стивът Сегал прекарва лятната си ваканция в петзвездния хотел „Палас“ на Диневи Ризорт по покана на неговия стар приятел, строителния предприемач Йордан Динев. Двамата обсъждат съвместни бизнес-прокти и общи благотворителни инициативи. В рамките на своя отдих, Сегал е приел молбата на децата от клубовете по айкидо да проведе обща тренировка с тях.

В продължение на час Сегал успя да направи индивидуални тренировки с почти всички участници, като след края на всяка демонстрация задължително обясняваше на бойците как да подобрят уменията си. По време на тренировката големият спортист бе изключително вглъбен и общуваше само с бойците от клубовете по айкидо.

„Айкидо е преди всичко бойно изкуство. Обърнете внимание на неговото единение с природата. А излезе ли човек с оръжие срещу вас, трябва да знаете, че няма правила – използвате всичко, което сте научили от айкидото“, каза накрая Сегал в обща лекция пред спортистите. След демонстрациите, той раздаде автографи на стотици негови почитатели, които се бяха събрали да наблюдават тренировките в амфитеатъра.

Самият Стивън Сегал се увлича по айкидо още като дете и за кратко време успява да достигне най-високата степен на бойното изкуство. Той е единственият неазиатец, успял да открие своя школа по айкидо в Осака, Япония, която функционира и до днес, радвайки се на широка популярност. Връщайки се от Япония в родината си САЩ, Сегал става треньор и открива своя школа по айкидо. През 70-те той е забелязан от режисьори в Холивуд, а по-късно поканен да играе главната роля във филма „Над закона“, който му донася широка популярност по света.

Вчера Стивън Сегал получи почетният знат на град Свети Влас. Той му бе връчен от кмета на града Иван Николов – „За изключителния му принос за популяризирането на Свети Влас като световна туристическа дестинация“.