Звездите от най-популярната руска игра КВН изнасят шоу за първи път в България

Над 1 милион души в Русия участват  в играта

Звездите от най-популярната руска игра КВН (Клуб на веселите и находчивите) са избрали Бургас за първото си представление в България. Висшата лига на КВН ще разсмее  публиката на 22 юли, от 20:00 часа, в Летния театър на Бургас.  Ден по-късно (23 юли) КВН ще изнесе концерт и на стадиона в Поморие (до балнеохотела),  от  20:30 часа. Това  е прецедент в 53-годишната история на хумористичната игра, в която  в Русия се включват над 1 милион души – студенти, служещи в армията, работници в заводи и обикновени граждани. Освен в Русия,  КВН се играе още в  Израел, Германия, САЩ, Канада и Австралия, а отборите в нея имат една единствена цел – да разсмеят  журито и зрителите.

Първите концерти в България се провеждат  с благословията на бащата на КВН –  Александър Масляков, който е позволил звездите от Клуба на веселите и находчивите да гостуват в Бургас и Поморие. В родината на Масляков  телевизионното шоу  е  със статут на национална игра и се излъчва по тамошния  „Първи канал“. Рейтингът на КВН няма конкуренция – играта привлича пред телевизионните екрани над 5 милиона зрители.  Сред почитателите на Клуба на веселите и находчивите са и първите мъже на Русия. На честването на половинвековния юбилей на играта, президентът Владимир Путин дарява Дом на КВН, който става резиденция на клуба, защото има концертна зала и репетиционни.

На  23 юли на стадиона в Поморие,  шеги ще пускат трите най-популярни команди (отбори), участвали  в играта. С други думи зрителите ще се насладят на висш пилотаж в руския хумор   Ще видим Дмитрий Кожома и  Иван Пышненко, които представят  отбора от Москва – “Станция Спортивная”. Това е и командата, която се радва на най-голяма популярност сред младите руснаци.  „Станция Спортивная” са се  изкачвали на първите места в лигата цели 5 пъти. Втората команда е от Сибир – „СОЮЗ”. Участниците в нея забавляват своите фенове с песни, танци и актьорски умения, като не пропускат да пародират известни лица. Третата команда  е Пятигорск.

Билети се продават на касата на стадиона и пред НЧ „Просвета 1888”, всеки делничен ден, от 16:30 до 21:00 часа. Цените са от 50, 60 и 70 лв.