Засаждане на дръвче за всяко новородено е предложение на ГЕРБ Бургас

Първа по рода си инициатива, която да се осъществи в община Бургас, предлагат общинските съветници от ГЕРБ Галя Василева, Антон Берданков и Георги Кузманов. Те са входирали докладна в Общинския съвет, с която предлагат всяко новородено дете в морския град да има свое засадено дръвче, носещо името му. Инициативата „Зелено начало за нов живот” ще позволи родителите да отбележат раждането на детето си по нестандартен начин, чрез който ще се обособят нови зелени площи в града. Дръвчето и табелата с името ще бъдат подарък от Общината.

„В докладната предлагаме ОбС-Бургас да даде съгласието си за обособяване на място или места, където за всяко новородено дете – жител на общината, родителите или близките могат да засадят дръвче с името му. От възможността могат да се възползват деца, родени след 2015-та г. Предвижда се бюджетът за 2015 г. да бъде заложена сумата от 20 000 лв. за старт на проекта. Ако докладната бъде одобрена на предстоящата сесия, кметът на община Бургас ще бъде упълномощен от Общинския съвет да определи подходяща територия за реализиране на инициативата и да предприеме необходимите действия за правилно и законосъобразно изпълнение на решението”, споделиха общинските съветници от ГЕРБ.

Според тях чрез нестандартната идея жителите на Бургас и администрацията заедно ще се включат в процеса на обогатяване на зелените площи в град Бургас.