При спецакция в Сл. бряг задържани двама издирвани, проститутки, измамници и наркомани

При поредната специализирана полицейска операция, проведена на територията на най-големия туристически комплекс в България – Слънчев бряг през изминалата нощ, са проверени общо 213 лица и 113 МПС /общо с резултатите от операцията предишната нощ са проверени 419 лица и 186 моторни превозни средства/. Задържани са осем лица за притежаване на наркотични вещества, кражби и грабежи и един мъж – 21 годишния М.В. от Димитровград, обявен за общодържавно издирване за прилагане на наложената му мярка”задържане под стража”. Образувани са пет бързи полицейски производства за притежаване на наркотични вещества, два акта за нарушаване на нощната тишина, 13 акта по Наредба МВР и два акта по Закона за българските документи за самоличност.
Около 3 часа днес 20-годишен български гражданин съобщил в РУ–Несебър за грабеж – отнет му е мобилният телефон. В резултат на бързите полицейски действия са задържани извършителите – 23-годишният И.Ю. и 20-годишния Ю.Х. От тях е иззет ограбеният мобилен телефон, който е върнат на потърпевшия. И.Ю. и Ю.Х. са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.
Около 00.20 часа днес от плажа е извършена кражба на оставена без надзор дамска чанта с лични вещи и парична сума, собственост на английска туристка, отседнала в курортния комплекс. Полицаите бързо влезли в следите на извършителя – 28 годишният Б.С. от с. Кошарица, община Несебър. Откраднатите вещи и пари са намерени и иззети, а срещу задържания за срок от 24 часа Б.С. е образувано досъдебно производство.