НАБЧ: Правителството заграбва цялото Черноморие в последните си дни

Олигарси натикват над 1 000 000 морски жители в резерват

Правителството на Орешарски е решило да унищожи тихомълком цялото българско Черноморие преди да си отиде завинаги. В последните дни от живота си правителството задейства чудовищен план за заграбване и унищожаване на поминъка на морските общини и нейните жители. В момента трескаво тече подмолна реализация на унищожителния план за създаване на Национален Парк „Българско Черноморие”. След като в края на миналия месец и трите обществени обсъждания се провалиха, а правителствените емисари бяха изгонени от народа, идеолозите на пъкления план нагло подновяват обществените обсъждания. Срещите по места са насрочени тайно и бързо, само три седмици след грандиозните провали.

Подготвени са само 4 обсъждания, подредени в 4 последователни дни.  Първото обществено обсъждане от „поправителната сесия” е насрочено за 14.07.2014 г. в Созопол, на следващият ден – 15 юли е обсъждането в Бургас, на 16-ти в Балчик и на 17-ти във Варна. Организацията прилича на маратонско бягане, а гласност тенденциозно не се дава. И съвсем логично, защото управляващите не желаят обществен дебат, нито се интересуват от мнението на народа. Тяхната единствена цел е да пробутат тихомълком т. нар. „обществени обсъждания” – фиктивно и светкавично. Защо бързат толкова много управляващите? Защо са решили „на живот и смърт” да сложат ръка на най-голямото богатство на България – Черноморието?

Заявяваме за пореден път, че зад проекта с помпозно име Национален Парк „Българско Черноморие” стоят поредните интереси на олигарсите. Вместо бързайки да спасяват финансовата нестабилност и държавата, които бяха разклатени от същите тези олигархо-политически кръгове, правителството бърза да обслужи за последно с царски дар своите послушни олигарси.

Господа управници, чии интереси защитавате? Заради колко олигарси жертвате поминъка на 1 000 000 обикновени българи? Заради кого сте готови да вкарате тези хорица в резерват? Може би заради зелената мафия? И каква е цената която получихте? Как може за толкова кратко време, хора които са заети да изхранят семействата си и да генерират 15% от БВП чрез туризъм, да се запознаят с проучването за парка? A колко милиарда трябва да плати целия български народ от джоба си, за тази мафиотска далавера по одържавяване на стотици хиляди декари общински и частни земи?

 

График на широк и всеобхватен обществен дебат (по Решение на НС) :

Созопол на 14.07.2014 г. от 13.00 ч. в читалище „Отец Паисий“ (ул.“Аполония“ № 1) – за общини Созопол, Царево, Приморско;

Бургас на 15.07.2014 г. от 13.00 ч. в зала № 2 на Областна администрация, (ул.„Цар Петър“ № 1) – за общини Бургас, Несебър, Поморие, Бяла;

Балчик на 16.07.2014 г. от 13.00 ч. в сградата на община Балчик (пл.“21 септември“ № 6) –  за общини Балчик, Каварна, Шабла;

Варна на 17.07.2014 г. от 13.00 ч. в зала „Пленарна“, община Варна (бул.“Осми приморски полк” № 43) – за общини Варна, Аврен, Аксаково, Долни Чифлик .

Управителен съвет
на
Национална асоциация „Българско Черноморие”