„Мед, море и слънце” в Поморие

Второто издание на Националния фестивал на меда „Мед море и слънце” ще се проведе в дните от 25 юли до 17 август 2014 г. в Поморие.

Официалното откриване ще бъде на 26 юли /събота/, от 10:00 часа, на централната пешеходна алея /срещу храм „Свето Рождество Богородично”/. На 26-ти и 27-ми юли, в Здравница „Сан Марина” ще се проведе двудневен семинар с лектори: Кирилка Янина – началник отдел „Месо и пчеларство” в Държавен фонд „Земеделие”; Силвия Василева, Златка Възелова и Диана Атанасова – Министерство на земеделието; проф. Христо Мермерски – най-известният природен лечител у нас; Константин Якофов – пчелар № 1за 2005 г.; Симеон Тодоров – пчелар № 1 за 2009 г. и председател на Клуб на пчеларите № 1 в България и Любомир Григоров. Темите в семинара са свързани с проблемите в пчеларството, тенденциите за развитие, възможностите за финансиране по оперативни програми, медицинското приложение на меда и др.

Изложбата базар на мед и пчелни продукти ще се провежда всеки ден до 17 август, от 9:30 до 21:30 ч. Жителите и гостите на Поморие ще имат възможност да опитат над 20 вида мед, да научат повече за лечебните му свойства и да се запознаят с различни пчеларски техники.

За най-малките ще има интересни медени занимания през целия период на Фестивала.

Събитието е организирано от Община Поморие, под патронажа на Кмета на Община Поморие, със съдействието на „Клуб на пчеларите № 1 в България”, с медийната подкрепа на вестник „Пчела и кошер”, единственото в България Национално сдружение на жените пчелари и Областен пчеларски съюз – Бургас.