Борисов: Наследството ще е изключително тежко

Репутацията на България след управлението на Орешарски е нула. Това каза пред журналисти в Стара Загора председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. „3 милиарда са загубите в енергетиката. Болниците, митниците са с над половин милиард към момента. Наследството ще е изключително тежко и то ще стане ясно още в следващите седмици, когато влезе служебното правителство и изкара цифрите”, посочи Борисов.

И добави, че управляващите са се опитали да излъжат и за НЕК.
„Не че са малко 150 милиона загуби, но те са тройно по-големи. Ще направим всичко необходимо, но куп неща трябва да се направят, за да се възвърне на първо място репутацията на България”, каза Борисов.
Тези, които говореха, че строителният бранш си е отдъхнал, всъщност не си отдъхна – издъхна за една година. Над милиард и половина не са разплатени само на строителните компании, а това ние преди 5 години го играхме. Преди 5 години, като дойдоха те на власт, излязоха и казаха – „Дайте ни парите”. Кои пари? Които са ни ги обещали. Сега правят абсолютно същото. Не можете да си представите Агенция „Пътна инфраструктура” в какъв батак се е завряла с цялото им строително министерство, общините са разкопани, нямат плащания от февруари досега. Всичко това, за да спазват една опорна точка, че към датата на оставката дефицитът им е еди колко си. А какво трябва да се разплати през следващите месеци? Какво са контрактували – това тях не ги интересува. Важното е да могат да говорят”, каза още Борисов.
По думите му през изминалата година БСП, ДПС и „Атака” и всички други партии са имали една цел – да съсипят и унищожат ГЕРБ, пише КРОСС.