Благотворителен турнир по плажен волейбол събира средства за паметник на Калата

По повод стартиралата мащабна общоградска инициатива за изграждане на паметник на бургазлията Георги Калоянчев, Младежка банка-Бургас, Интеракт клуб Бургас – Приморие и Интеракт клуб Бургас – Пиргос  организират плажен волейболен турнир под мотото: “Аз дарявам за Калата”. Събитието е част от проекта “С любов за Бургас”. Желаещите да се включат е желателно да се свържат с организаторите или на място да заявят своето участие.

Състезанието ще се проведе на 29 и 30 юли /вторник и сряда/, като срещите ще започнат от 17:30 часа на волейболното игрище на Централен плаж.

Младежката благотворителна инициатива е подкрепена от Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Дружество на бургаските художници, както и от включилите се впоследствие местни културни институции – Държавна опера Бургас, ДТ “Адриана Будевска”, Бургаската художествена галерия, Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас,  Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и занапред за реализацията на други значими общоградски инициативи.

Община Бургас вече е определила място на скулптурата – пред Летния театър в Морската градина. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений – Георги Чапкънов -Чапа. За реализацията на проекта са нужни около 80 – 90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи – музикални концерти, театрални постановки, благотворителени спортни турнири. Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.