Евродепутатът Томислав Дончев проведе работна среща с кметове на черноморски общини

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев проведе работна среща с кметове на черноморските общини в  Бургас. В нея взеха участие зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на община Бургас Димитър Николов, кметовете Георги Лапчев (Царево), д-р Димитър Германов (Приморско), Иван Алексиев (Поморие), Иван Жабов (Средец), Илиян Янчев (Малко Търново), областният председател на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и народни представители. По време на форума бяха обсъдени актуални проблеми, свързани с общините, текущи и бъдещи европроекти, развитие на туризма.

Томислав Дончев коментира възможностите за развитие на региона, кандидатстването по различни оперативни програми, с които да се привлекат средства.

„Държавата трябва да излезе от това състояние, в което се намира в момента. ГЕРБ е доказала, че иска и знае как да работи, прави го и постига резултати. Винаги сме били в добра комуникация с общините и техните кметове, подкрепяли сме ги в търсене на решение на проблеми от всички сфери”, категоричен бе евродепутатът.

Дискутирана бе и темата за публична инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, която ощети Бургас и по която морските общини не получиха финансиране за важни инфраструктурни  проекти.

Кметовете и евродепутатът Томислав Дончев се договориха по време на срещата за регулярна  комуникация по актуални теми. Те се обединиха около конкретни регионални инициативи относно решаване на проблемите с общинските гори, брегоукрепване по Южното Черноморие, обезлюдяването на Странджа.
Кметът на БургасДимитър Николов предложи да се търси европейско финансиране за изграждане на велосипедна мрежа Несебър – Поморие – Бургас- Созопол-Приморско- Царево, както и Бургас-Малко Търново,  Бургас-Средец. Подобен проект ще помогне за развитието на алтернативни форми на туризъм като селски, екологичен и културен.