Вие сте тук: Начало » Актуално » Борисов поиска от Цацаров проверка на Бареков

    Борисов поиска от Цацаров проверка на Бареков

    Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изпраща писмо до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с отправените днес клеветнически твърдения от лицето Николай Бареков по Нова телевизия и пред Агенция ПИК, съобщава пресцентърът на партията.

    В писмото си Борисов настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със законовите си правомощия, главният прокурор на страната да провери всички направени от Николай Бареков на 27.07.2014 г. клеветнически твърдения, нито едно от които не е вярно.

    Председателят на ГЕРБ настоява също така проверката на твърденията на Бареков да обхване и архивите на МВР, НРС и бившите архиви на Държавна сигурност.

    Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати, с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава главния прокурор да бъде извършена проверка и в тази посока.

    Председателят на ГЕРБ приканва главния прокурор да изпрати представител на прокуратурата, който да се включи по образуваните и насрочени пет дела от частен характер срещу Николай Бареков, с оглед на засягането на важни обществено-политически и икономически отношения./КРОСС/

    Горе