Вие сте тук: Начало » Актуално » Започна вотът за нов председател на БСП

    Започна вотът за нов председател на БСП

    Делегатите на конгреса на БСП започнаха гласуването за нов председател на партията. Те дават вота си за първи път в тъмни стаички, разположени във фоайето на първия етаж на НДК. Преди това в продължение на повече от два часа изслушаха концепциите на деветимата кандидати за поста.

    Номинираните, които приеха да се включат в избора, са бившият депутат Георги Кадиев, бизнесменът и лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов, енергийният министър в оставка Драгомир Стойнев, депутатът Корнелия Нинова, председателят на Тракийското дружество Красимир Премянов, депутатът и организационен секретар на БСП Красимир Янков, зам.-председателят на парламента Мая Манолова, председателят на Народното събрание Михаил Миков, зам.-председателят на БСП и лидер на лявото крило Янаки Стоилов.

    Деветимата номинирани са имали на разположение по 7 мин., за да представят платформата си пред конгреса.

    Изключително силно изказване пред червените делегати е направил един от кандидатите за нов лидер на БСП – Георги Кадиев. Изложената платформа на Кадиев е предизвикала бурна реакция.

    Георги Гергов е критикувал поведението на министъра на финансите Петър Чобанов, като го е обвинил, че след като е станал министър, е спрял да вдига телефона си на социалисти.

    Акцент в изказванията и на деветимата кандидати са били организационните проблеми, кадровата политика и възраждането на БСП, пише КРОСС.

    Горе