Кадиев:В речите на някои кандидати имаше демагогия

Гладиаторът решава, когато излезе на арената. Вашата арена е в тъмната стаичка, обърнал се към делегатите Георги Кадиев, кандидат за лидер на БСП на червения конгрес в НДК.

Научете се да говорите истината. Какво значи правителството не се е провалило? Ами, ако не се беше провалило, още щеше да е то, попита той.

В словото си на закритото заседание той е поискал да се създаде работна група, която да анализира ситуацията в партията. Според него трябва да се върне силата на колективните органи, а тесният кръг, около който се върти всичко сега, да си отиде.

Колко гласа трябва да изгубим, колко още ще ни се смеят?, попита риторично Кадиев.

Апаратът на „Позитано” се опитва да налага мнение. Това заяви кандидатът за председател на БСП Георги Кадиев след като гласува на въпрос дали има контролиран вот„Всеки кандидат си изгражда щабове, аз нямам подобно нещо и не съм искал да имам. Сергей Станишев дори спомена, че бил чул, че някакъв оръжеен търговец бил купувал делегати. За мен това е абсолютно недопустимо, защото ако тук започнем да се купуваме и продаваме, какво остава навън като отидем”, допълни Кадиев.

Попитан дали очаква да вземе повече гласове, Кадиев посочи, че не може да каже, но е направил всичко, което е зависело от него, а оттук-нататък вече дали хората са усетили по някакъв начин думите му като техни мисли или не, не може да предвиди.„Аз не разчитам на контролиран вот, за да ви кажа ще имам 100 гласа или 300 гласа. Защото тук списъците ги въртят и ги превъртат по 18 пъти”, заяви Кадиев.

Кадиев посочи, че при речите на кандидатите е очаквал повече емоция, тъй като когато говориш за нова енергия, трябва да излъчиш такава. „Постарах се в моето изказване да бъда емоционален. Мисля, че хората ги постреснах дори с емоция и с думите, с това, че не спестих истини”, коментира Георги Кадиев.

Като пример той даде демагогията, която по думите му, е присъствала в речите – именно че правителството не е било провалено. “Как да не е провалено?”, запита Кадиев. „Абсолютно провалено е правителството и затова отиваме на избори. Ако не е провалено защо отиваме на избори? Или пък два пъти сме били с ДПС, трети път няма да бъдем. Защо допуснахме два пъти да сме?”.

Георги Кадиев посочи, че една година е обяснявал, че ДПС са взели цялата власт в парламента.„Във всичките икономически комисии, никой не си мръдна пръста да го промени”, каза още Георги Кадиев, пише Frognews.bg