ЦСКА победи Левски с 2:0

Отборът на ЦСКА продължи успешната си серия в мачовете си срещу Левски, като победи „сините“ с 2:0 в мач от втория кръг на първенството.
Най-добрият в мача за „армейците“ Антон Карачанаков в 47-ата минута и новото румънско попълнение на ЦСКА Сергио Буш в 55-ата минута вкараха головете за ЦСКА. Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов записва шести пореден успех над Левски начело на „червените“.
Двата тима завършиха мача с по десет души. В 63-ата минута червен картон получи Маркиньос от ЦСКА. В 82-ата минута от игра бе отстранен и Луис Педро от Левски, съобщи Фокус.
При изгонването на Маркиньос заради бурната си реакция от скамейката на ЦСКА бе отстранен треньорът на „армейците“ Стойчо Младенов.
Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме пред около 7 000 зрители на стадион „Васил Левски“, като по-сериозните опасности бяха пред вратата на ЦСКА.
Аймен Белаид още във 2-ата минута на мача пропусна, а в 36-ата минута вратарят на „армейците“ Якуб Дивиш спаси удар на Луис Педро.
Най-доброто положение за ЦСКА през първата част се откри пред Антон Карачанаков в края на полувремето, като ударът му премина край вратата на Левски.
През втората част отборът на ЦСКА имаше пълно превъзходство.
В 47-ата минута се стигна до пряк свободен удар пред вратата на Левски. Антон Карачанаков стреля директно в горния десен ъгъл на вратата на „сините“ и откри резултата. Веднага след гола Карачанаков изведе отлично румънеца Сергио Буш, който пропусна от малкото наказателно поле.
В 55-ата минута двамата повториха разиграването, като този път румънецът бе точен за 2:0.
Феновете на ЦСКА изгледаха двубоя от Сектор „А“ на стадиона, а не от обичайното си място – Сектор „Г“. Промяната бе в знак на протест срещу отпадането на тима от турнира Лига Европа.