Депутатите излизат в лятна ваканция от 5 август

Депутатите ще излязат в лятна ваканция от 5 август след като гласуваха предложение на заместник-председателя на ПГ на ДПС Йордан Цонев. „За” предложението гласуваха 115 народни представители, „против” бяха 58, съобщи Информационна Агенция Кросс.

Същевременно парламентът ще заседава извънредно на 4 август – понеделник. Предложението беше направено от депутата от ПГ на ГЕРБ Менда Стоянова.

Извънредното заседание ще се състои от 14.00 часа. Дневният му ред предвижда разглеждане на второ четене на Законопроект за изменение на Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г., второ четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2014 г., както и обсъждане на предложението на ГЕРБ за включване като точка от дневния ред – проект на решение за даване на съгласие служебното правителство, назначено от президента, да води преговори и да сключва договори за външни заеми с други държави, ЕС и неговите институции, както и други международни организации и финансови институции, при условия на последваща ратификация от Народното събрание.