За 13-ти пореден път откриха традиционните празници „Море от вино” в Поморие

За 13-ти пореден път Черноморско злато и Община Поморие откриха традиционните празници „Море от вино”, които всяка година носят вълнуващи преживявания и оставят незабравими спомени у гостите и жителите на курортния град. От 1 август до 8 септември винената фиеста включва развлекателна и арт програма, с участието на популярни изпълнители.

През деня с пресконференция и дегустация във винарски комплекс „Избата”, а вечерта с концерт на група „Булгара” на площад „Св. св. Кирил и Методий”в град Поморие беше дадено началото на празниците „Море от вино”.

Традиционната дегустация, на която се представят най-новите и интересни продукти на ‘Златото’, започна със серията Елмар – класически вина, които  се предлагат само в ресторантите. Но акцентът на дегустацията бяха новите вина от серията Вила Марвела, които са с екзотични аромати от френските сортове Шенин Блан, Семийон и Каберне Фран. Новата серия е продукт на специалната технология микровинарство, в която през последните години поморийската винарна фокусира големи инвестиции за производство на висококачествени вина в лимитирани серии. Освен това дебютира новото попълнение на супер-премиум серията вина ‘Солените Хълмове’ – Розе, което съчетава нежните аромати на Каберне Фран, Каберне Совиньон и Сира в превъзходен бленд.

Черноморско злато отличава продуктите на микровинарната си с образа на малкото зрънце Фаворито, за да гарантира на ценителите, че всяка бутилка вино с този стикер е създадена изцяло по технологията микровинарство. Гроздето се бере на ръка и всяко зрънце преминава повторна селекция, като се подбира под вещия поглед и от умелите ръце на специалистите на винарната.

Тази година поморийската винарна отбелязва 82 години от създаването си и отново напомни, че е домът на най-качествената ракия на България. По случай рождения си ден, винарната почерпи с ултра-премиум 12 годишна ракия Бургас 63. С този връх на серията ‘Бургас 63’, технологичният екип на ‘Златото’ изпраща стрелата на творческото си вдъхновение високо над сегашните стандарти и ви предлага невероятно изживяване, наситено със златен зрял Мускат.

На винените базари по време на Празниците всеки може да дегустира най-новите продукти на Черноморско Злато. За целта е създаден специален винен павилион (в класически дървен стил) в центъра на града, на който ще научите частица от „тайната на виното” и ще си купите от най-доброто вино, ракия и бренди от региона.