Социалистите се събират на Бузлуджа

Членове и симпатизанти на левицата се събират на традиционен събор на Бузлуджа, на който ще отбележат 123-та годишнина на организираното социалистическо движение в България.

Тази година мотото е “Силна БСП – единна левица”. Съборът ще започне от 10.00 ч. с художествена програма. Доскорошният председател на БСП, но все още ръководител на Коалиция за България и президент на ПЕС Сергей Станишев ще открие събора. Реч пред множеството ще има и председателят на младежката организация Вероника Делибалтова, както и Георги Анастасов – председател на коалиционния партньор “Българска социалдемокрация”. На финала социалистите ще аплодират и новия си председател Михаил Миков.

Ще бъдат поднесени венци и цветя на барелефа на основоположниците на партията и на паметниците на Хаджи Димитър и на партизаните от Габровско-Севлиевския отряд. Традиционно ще бъдат раздадени и електронните членски карти, този път на 123 нови млади членове на партията.

Предвидена е развлекателна програма под наслов “Българската левица има таланти”, в която ще участват танцови състави и популярни изпълнители. От 17:00 до 20:00 часа ще има турнир по пейнтбол, организиран от Младежкото обединение в БСП.

Предвижда се в турнира “Честна игра” да се включат освен младежи – социалисти и млади депутати от левицата. Над 2500 души от Старозагорска област са заявили участие в Бузлуджанските събития, два пъти повече от миналата година. /КРОСС/