Tежък жребий зa Григор Димитров в Торонто

Григор Димитров е поставен под №7 в основната схема на Мастърса в Торонто и ще започне директно от втори кръг, а там вариантите за негов противник са предствителят на домакините Франк Данчевич и Доналд Йънг.

Първоначално канадецът трябваше да се изправи на старта срещу играч, преминал през квалификациите, но благодарение на достигането си до полуфиналите във Вашингтон американецът си осигури място в схемата чрез т.нар. “Special Exempt” и бе поставен именно в частта на първата ни ракета.

В предишните си две участия Гришо така и не успя да запише победа на Мастърса в Канада – загуба в първи кръг на квалификациите през 2012 г. и отпадане на старта на основната схема през миналия сезон. Успее ли да сложи край на тази негативна поредица и да спечели първи мач на канадска земя, то на осминафиналите Димитров ще срещне един измежду Тийм, Симон, Колшрайбер и деветия поставен Нишикори.

Сред вариантите за противник на евентуален четвъртфинал най-ярко изпъква името на Стан Вавринка, а ако достигне полуфинал, там Григор може да срещне водача в основната схема Новак Джокович, пише Кросс.