Дъждовете продължават, има опасност от наводнения

И днес се очакват валежи и гръмотевични бури. По-интензивни превалявания ще има в западните райони, с количества до 25 л/кв.м. Заради валежите се очаква и рязко повишение на нивата на реките в Дунавския водосбор, по горното течение на Марица и реките от Западнобеломорския басейн. Не се изключват и внезапни наводнения.

Облачността ще е предимно значителна, купесто-дъждовна. Ще има валежи, придружени от гръмотевици, на повече места и по-съществени – в планинските райони на Западна България. Предимно слънчево ще бъде преди обяд на места в югоизточната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 25° и 30°, в София около 25°, сочи прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, преди пладне до слънчево, а над южното крайбрежие по-късно през деня – предимно значителна. На места ще има краткотрайни превалявания. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието – до 28°-30°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.