Жельо Бойчев: В БСП интрига няма

“БСП е единствената партия, която има определена традиция. В БСП интрига няма”, заяви в сутрешния блок на бТВ народният представител от Коалиция за България Жельо Бойчев.

Той обясни, че в София всяка една от районните организации е имала възможност да извърши до 3 кандидатури, които били предмет на конференцията в събота.

„В 23-ти район подреждането ме поставя на първо място, но водачите на листата се определят от Националния съвет на партията”, отбеляза Бойчев. Той добави още, че в 25-ти район с най-много номинации за водач на листите е председателят на партията Михаил Миков.

„Съставът на Националния съвет не е никак малък и обикновено се минава през сериозна и тежка дискусия. БСП непрекъснато е била коментирана в медиите, но последното, което може да се твърди е, че един или няколко човека могат да решават това”, коментира Жельо Бойчев. Той сподели, че е доволен от направената първа крачка към промяна в партията чрез смяната на лидера.

Относно оставката на цялото ръководство Бойчев посочи, че да бъдеш в изборна кампания и да правиш кадрови размествания във вътрешен план не е най-умното нещо, което може да се направи. Според него разговорът за това по какъв начин организационно и политически ще бъде извършена промяната в БСП ще остане за периода след 5-ти октомври.

 

„За мен най-важното от тук нататък е да бъдат направени необходимите избори за да не се повтарят грешките”, заяви Бойчев и отбеляза, че за него управлението на кабинета Орешарски беше необходимо и полезно.